Consultații ginecologice gratuite în Craiova!

Consultații ginecologice gratuite în Craiova!

În luna martie, ai consultații ginecologice gratuite în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, la Centrul Medical Phoenix Medicover! Află despre ofertele lunii la specialitatea ginecologie din acest material și mai mult decât atât, de ce este important Testul Babeș Papanicolau!

Controlul ginecologic de rutină este principala metodă de prevenție a unor boli grave, precum cancerul de col uterin. Însă luând în considerare faptul că o mare parte din afecțiunile ginecologice sunt asimptomatice, consultul de rutină și investigațiile de specialitate devin cu atât mai importante.

Consultații gratuite ginecologie și preț special pentru investigații

La Centrul Medical Phoenix Medicover, beneficiezi de consultații gratuite și de investigații la preț special, toată luna martie!

Există două pachete cu prețuri speciale, decontate CAS.

  • Consultație ginecologie + testul Babeș Papanicolau + Ecografie transvaginală – 130 lei
  • Consultație ginecologie + testul Babeș Papanicolau + Ecografie transvaginală + Examen microbiologic secreție vaginală – 240 lei

Consultația de specialitate este gratuită, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie. Aceste servicii fac parte din Programul național de depistare precoce a cancerului de col uterin prin efectuarea testării Babeș-Papanicolau pentru populația feminină, în regim de screening.

De ce este important testul Babeș Papanicolau?

Testarea Babeș-Papanicolau este principala metodă de screening în prevenirea cancerului de col uterin. Efectuată regulat, această testare ajută la depistarea leziunilor precanceroase la nivelul colului uterin, precum și a altor afecțiuni mai mult sau mai puțin grave, care sunt asimptomatice.

Dacă vrei să afli mai multe despre „Mâncărimile în zona intimă: de ce apar și ce boli indică?”, citește acest material.

Cum sunt prelevate probele la testul Babeș-Papanicolau?

Prelevarea probelor pentru testul Babeș-Papanicolau se realizează în cadrul consultului de specialitate. Prelevarea se face de la nivelul colului uterin, cu ajutorul unei periuțe speciale, care ”acoperă” o suprafață cât mai mare. Ulterior, proba va fi introdusă într-un recipient special, ce conține un lichid și va fi trimisă spre analiză, către un laborator. Acest tip de testare se numește testare Babeș-Papanicolau în mediu lichid.

Doare prelevarea pentru testul Babeș-Papanicolau?

Procedura este total nedureroasă, însă pacientele care au o sensibilitate mai mare pot resimți un ușor disconfort. Același disconfort poate fi resimțit și dacă există deja leziuni sau inflamații la nivelul colului uterin.

De ce testare Babeș-Papanicolau în mediu lichid?

Sunt două tipuri de testări Babeș-Papanicolau, o testare clasică și cea în mediul lichid. În ultimii ani, testarea în mediu lichid s-a dovedit a fi mult mai eficientă, tocmai de aceea și este recomandată de toți medicii ginecologi. Testarea în mediul lichid oferă o acuratețe mult mai mare și oferă mult mai multe informații esențiale medicului de specialitate, care să ajute la diagnosticare exactă și stabilirea planului eficient de tratament.

Mai exact, testarea în mediul lichid permite testarea simultană din aceeași probă a genotipurilor HPV care duc la apariția cancerului de col sau cervical, spre deosebire de testul convențional. De asemenea, șansele ca o probă să fie considerată neconcludentă sunt nule.

Care sunt rezultatele testului Babeș Papanicolau?

Rezultate normale – nu sunt prezente celule anormale la nivelul cervixului

Inflamație – testul a depistat prezența unor celule ușor anormale, dar care nu sunt neapărat cauzate de o infecție HPV. Medicul poate recomanda repetarea testului la un interval de câteva luni. Acest rezultat se întâlnește des la femeile care au o viață sexuală activă.

Anomalii – au fost detectate celule anormale, care pot fi de mai multe tipuri

  • ASCUS – rezultat comun, care reprezintă o modificare la limita dintre normal sau anormal. În mai mult de 50% din cazuri, indică prezența infecției cu un genotip HPV de risc înalt.
  • L-SIL (leziune intraepitelială scuamoasă de grad scăzut) este necesară efectuarea unui nou test Papanicolau la 6-9 luni și genotipare HPV. Poate fi recomandată și colposcopia, ca investigație suplimentară.
  • H-SIL (leziune intraepitelială scuamoasă de grad înalt) - indică prezența celulelor modificate, în două treimi din grosimea superioară a epiteliului scuamos de acoperire. Sunt recomandate investigații suplimentare, precum colposcopie, biopsie, examen histopatologic;
  • ACG - inseamna că exista anomalii ale epiteliului glandular. Sunt recomandate chiuretajul de endocol și examen histopatologic.

Cancer - celulele canceroase se regăsesc în profunzimea colului uterin.

Cum te ajută ecografia transvaginală?

Ecografia transvaginală este o investigație nedureroasă și rapidă, care ajută medicul de specialitate să observe eventuale anomalii la nivelul organelor din zona intimă. Cu ajutorul acestei investigații pot fi identificate afecțiuni precum chisturi și fibroame uterine, alături de diferite inflamații. Citește ce să faci înaintea unui consult ginecologic.

Vrei să beneficiezi de consultații ginecologie gratuite și prețuri speciale la investigații? Programează-te acum!